Algemene voorwaarden

ALGEMENE VERKOOP- EN LEVERINGSVOORWAARDEN METAALPROJECT.NL

Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nr. 82687153. Tevens integraal te downloaden op www.metaalproject.nl

1. Algemeen

1.1 Deze algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op alle rechtshandelingen, zoals maar niet beperkt tot aanbiedingen en overeenkomsten tot het leveren van zaken en het verrichten van diensten, van Metaalproject.nl (hierna “Metaalproject.nl”). 

1.2 Afwijkingen van deze voorwaarden gelden slechts voor zover schriftelijk door Metaalproject.nl bevestigd. Toepasselijkheid van algemene voorwaarden van de wederpartij (hierna “Klant”) wordt nadrukkelijk afgewezen.

1.3 In geval een bepaling uit deze voorwaarden ongeldig mocht blijken te zijn dan laat dit de rechtskracht van de overige bepalingen onverlet. Partijen zullen alsdan met elkaar in overleg treden over een nieuwe bepaling overeenkomstig de geest van deze voorwaarden.

2. Aanbiedingen

2.1 Aanbiedingen zijn vrijblijvend. Een door de Klant aanvaarde aanbieding kan door Metaalproject.nl binnen vijf werkdagen na aanvaarding kosteloos worden herroepen.

2.2 Verstrekte gegevens en monsters gelden als informatief en hiervan kan door Metaalproject.nl worden afgeweken.

2.3 Metaalproject.nl heeft het recht zaken met een afwijkend fabricaat te leveren mits deze zaken over dezelfde relevante eigenschappen beschikken.

3. Prijzen en betaling

3.1 Prijzen zijn gebaseerd op levering Ex Works (Incoterms laatste editie) waarbij kosten voor transport, verpakking, belastingen en toeslagen apart worden genoemd dan wel, indien aangegeven, DAP (Delivered At Place) adres klant (Incoterms).

3.2 Indien na order de totale kostprijs van Metaalproject.nl met meer dan 2,5 % stijgt, is Metaalproject.nl gerechtigd de aangeboden dan wel overeengekomen prijs dienovereenkomstig te verhogen, zonder dat zulks de Klant recht geeft op gehele of gedeeltelijke ontbinding van de overeenkomst.

3.3 Betaling geschiedt op factuur binnen 14 dagen netto. 

3.4 Metaalproject.nl heeft te allen tijde het recht haar vorderingen op de Klant te verrekenen met schulden die zij aan de Klant heeft.

3.5 Bij niet dan wel te late betaling is de Klant naast de wettelijk verschuldigde rente eveneens incassokosten (met een minimum van eur 75,- dan wel 15 % van het verschuldigde indien dit hoger is) alsmede gerechtelijke kosten verschuldigd.

4. Levering en levertijden

4.1 Levering geschiedt DAP (Delivered At Place) adres klant (Incoterms) tenzij nadrukkelijk anders overeengekomen. Deelleveringen zijn toegestaan.

4.2 Aanlevering door de Klant van materialen voor be- en of verwerking geschiedt DDP (Duty Delivery Paid (Incoterms).

4.3 Levertermijnen vangen aan onmiddellijk na de schriftelijke opdrachtbevestiging door Metaalproject.nl en na vervulling door de Klant van alle hiertoe gestelde voorwaarden.

4.4 Opgegeven levertijden zijn indicatief en zijn niet te beschouwen als een fatale termijn. Overschrijding geldt niet als tekortkoming en geeft geen recht op ontbinding of vergoeding van door de Klant of door derden geleden schade.

4.5 De maximale aansprakelijkheid van Metaalproject.nl voor te late levering is te allen tijde beperkt tot 2,5 % van de orderwaarde. 

5. Eigendomsovergang en voorbehoud 

5.1 Behoudens het hieronder in lid 2 gestelde, gaat de eigendom van alle zaken over op de Klant bij levering. 

5.2 Metaalproject.nl behoudt zich de eigendom voor van alle geleverde zaken totdat de volledige koopprijs, inclusief de prijs voor terzake verleende diensten, is voldaan. Het is de Klant niet toegestaan deze zaken te verkopen, over te dragen, te verpanden of aan een derde enig ander recht daarop te verlenen. Ongeacht het bovenstaande zijn de geleverde zaken vanaf het moment van levering voor risico van de Klant. 

5.3 Indien de Klant tekortschiet in de nakoming van haar betalingsverplichtingen dan wel hiertoe gegronde vrees bestaat, is Metaalproject.nl gerechtigd eigenmachtig de onder eigendomsvoorbehoud afgeleverde zaken terug te nemen.

6. Garantie

6.1 Voor een periode van 6 maanden na levering garandeert Metaalproject.nl dat de door haar geleverde zaken en verrichte diensten deugdelijk en in overeenstemming met de specificatie zijn. 

6.2 Bij levering dient de Klant de normaal gebruikelijke ingangscontrole te verrichten. Manco’s, beschadigingen of andere tekortkomingen dienen door de Klant op de vrachtbrief, dan wel indien dit niet mogelijk is binnen één werkdag schriftelijk te worden gemeld, bij gebreke waarvan de zaken geacht worden in goede staat te zijn afgeleverd. 

6.3 Indien binnen een periode van 6 maanden na levering tekortkomingen blijken welke niet bij een normaal gebruikelijke ingangscontrole zijn of konden worden vastgesteld, is Metaalproject.nl gehouden tot levering van een nieuw product, levering van een nieuwe dienst dan wel herstel van de tekortkoming. Deze garantie is exclusief en alle aansprakelijkheid voor andere schade welke de Klant lijdt in verband met een onvolkomenheid van geleverde zaken en/of diensten is specifiek uitgesloten.

6.4 Ieder recht op garantie vervalt bij een nalatige of niet adequate ingangscontrole dan wel bij onoordeelkundig gebruik van de geleverde zaken, zoals maar niet beperkt tot gebruik anders dan volgens bestemming of voorschrift. 

6.5 Garantieaanspraken dienen binnen acht dagen na ontdekking schriftelijk en onder opgaaf van redenen kenbaar te worden gemaakt.

6.6 Indien de Klant niet de eindgebruiker van de geleverde zaak is, zijn de kosten samenhangend met de vervanging voor zover die verband houden met het feit dat de zaak zich niet bij de Klant bevindt, voor rekening van de Klant.

6.7 De klant kan geen rechten ontlenen aan adviezen en informatie van Metaalproject.nl die niet betrekking hebben op de opdracht. 

6.8 Garantie is uitgesloten voor zaken die het gevolg zijn van:

a. normale slijtage;

b. ondoordacht gebruik;

c. niet of onjuist uitgevoerd onderhoud;

d. installatie, montage, reparatie of wijziging door de Klant of door de 

Klant gebruikte derden.

7. Opschorting en ontbinding

7.1 Metaalproject.nl heeft het recht de uitvoering van haar prestaties op te schorten indien de Klant in verzuim is ter zake de uitvoering van enige op haar rustende verplichting uit de onderhavige dan wel enige andere jegens Metaalproject.nl bestaande verbintenis. Alsdan heeft Metaalproject.nl het recht hieruit resulterende prijsverhogingen en termijnverlengingen door te voeren. 

7.2 Indien Metaalproject.nl gerede twijfel heeft omtrent de betalingscapaciteit van de Klant is zij gerechtigd haar verplichtingen op te schorten tot door de Klant voldoende zekerheid is gesteld. Tevens is zij gerechtigd te allen tijde aanvullende zekerheden te eisen.

7.3 Indien de Klant niet binnen een redelijke termijn aan haar verplichtingen op grond van de vorige leden voldoet dan wel in geval van een (aanvraag tot) faillissement of surseance van betaling van de Klant, is Metaalproject.nl gerechtigd de overeenkomst met onmiddellijke ingang te ontbinden zonder tot enige schadevergoeding gehouden te zijn. 

7.4 Metaalproject heeft het recht de nakoming van zijn verplichtingen op te schorten als hij door overmacht tijdelijk is verhinderd zijn verplichtingen na te komen.

7.5 Partijen hebben geen recht op vergoeding van de als gevolg van de overmacht of ontbinding in de zin van dit artikel geleden of te lijden schade. 

8. Aansprakelijkheid

8.1 De totale wettelijke en/of contractuele aansprakelijkheid van Metaalproject.nl is te allen tijde beperkt tot haar toerekenbare tekortkomingen en tot de orderwaarde van de geleverde zaken en/of diensten welke aanleiding geven voor de betreffende aansprakelijkheid.  

8.2 De totale aansprakelijkheid van Metaalproject.nl voor een eventuele recall van zaken welke haar noodzaak met name vindt in een aan Metaalproject.nl toerekenbare tekortkoming is, in aanvulling op het bovenstaande, beperkt tot de daadwerkelijk door Metaalproject.nl’s verzekeraar ter zake gedane uitkering.

8.3 Alle aansprakelijkheid van Metaalproject.nl eindigt 6 maanden na levering.

8.4 Alle aansprakelijkheid van Metaalproject.nl voor indirecte schade, zoals maar niet beperkt tot gevolgschade, winstderving, bedrijfsstagnatie, goodwillvermindering en aanspraken van afnemers is nadrukkelijk uitgesloten.

8.5 Alle aansprakelijkheid voor schade aan of veroorzaakt met door de Klant beschikbaar gestelde zaken is uitgesloten. De Klant is gehouden hiertoe adequate verzekering in stand te houden.

8.6 Alle door Metaalproject.nl bedongen uitsluitingen en beperkingen van aansprakelijkheid gelden tevens ten behoeve van door haar ingeschakelde hulppersonen en werknemers. 

8.7 De Klant vrijwaart Metaalproject.nl van alle aanspraken welke de bovengenoemde uitsluitingen en beperkingen te boven gaan.

8.8 De Klant vrijwaart Metaalproject.nl voor elke aanspraak van derden met betrekking tot het gebruik van door of namens de Klant verstrekte adviezen, tekeningen en overige documenten. 

9. Intellectuele eigendom

Metaalproject.nl behoudt alle rechten van intellectuele eigendom op de door haar verstrekte of geproduceerde zaken, zoals maar niet beperkt tot ontwerpen, recepten, afbeeldingen, tekeningen, modellen en programmatuur. Alle dragers van intellectuele eigendom blijven of worden eigendom van Metaalproject.nl en mogen zonder haar uitdrukkelijke toestemming niet worden gekopieerd, aan derden vertoond of op andere wijze worden gebruikt, ongeacht of aan de Klant kosten in rekening zijn gebracht voor de vervaardiging of verstrekking. De Klant is gehouden deze dragers op eerste verzoek van Metaalproject.nl te retourneren.

10. Meerwerk

10.1 Wijzigingen in het werk resulteren in ieder geval in meerwerk als:

  1. sprake is van een wijziging in het ontwerp, de specificaties of het bestek;
  2. de door de Klant verstrekte informatie niet overeenstemt met de werkelijkheid;
  3. geschatte hoeveelheden meer dan 5 % afwijken.

10.2 Meerwerk wordt berekend op basis van de prijsbepalende factoren die gelden op het moment dat het meerwerk wordt verricht. De Klant is gehouden de prijs van het meerwerk op eerste verzoek van Metaalproject.nl te voldoen.

10.3 Meerwerk is pas geaccepteerd als daar schriftelijk overeenstemming over is bereikt. 

11. Rechts- en forumkeus

11.1 Het Nederlands recht is van toepassing.

11.2 Het Weens koopverdrag is niet van toepassing. 

11.3 De burgerlijke rechter te beoordelen naar de standplaats van Metaalproject.nl is exclusief bevoegd. 

© Metaalproject.nl, Huizen